Yhdistelmämatot

Monta materiaalia samassa vaimennusmatossa

Monikerroksinen raskasmattoMitäs näillä tehdään?

Yhdistelmämattoja on todella hankala “luokitella” samaan tapaan kuin aiempia pehmytmattoja. Joten lähdetään ruotimaan niiden käyttötarkoituksia suoraan tuotekohtaisesti.

 

 


Silent Coat StarttipakettiSilent Coat Starttipaketti

Ei varsinaisesti yhdistelmämatto, vaan yhdistelmäpakkaus. Silent Coatilta hyvä idea. Starttipaketti, jossa on kolmea erityyppistä mattoa pienet määrät aineiden kokeilemista varten. Kaikki tuotteet leikattavissa saksilla. Sisältää seuraavat matot:

  • 4 palaa Silent Coat mattoa
  • 1 pala Sound Absorber 15
  • 1 pala Noise Isolator 4

Pehmytmattojen palat ovat hieman eri kokoisia kuin erikseen myytävät palat. Pakkaus on edullinen tutustumispaketti, hinta on vain 19 €.

 


STP BOMBstpbomb matto

Butyylikumista ja bitumista tehty kolmikerrosmatto alumiinipinnalla. Liimapinnalla varustettu matto. Vaatii lämmittämistä muotoutuakseen kunnolla. Tehokas vaimennus, jossa yhdistyy sekä butyylimattojen värähtelyt lämmöksi muuttava että bitumin massanlisäys vaikutus. Ei suositella ylösalaisin, varauksin pystyyn. Parhaimmillaan lattianeristeenä.

Saatavilla 0,4 m² pakkaus, svh 29 €

 


Silent Coat EXTRA MULTILAYERsilent coat multilayer matto

Rakenteeltaan erittäin samankaltainen kuin STP BOMB. Liimapinnalla varustettu matto. Vaatii lämmittämistä muotoutuakseen kunnolla. Tehokas vaimennus, jossa yhdistyy sekä butyylimattojen värähtelyt lämmöksi muuttava että bitumin massanlisäys vaikutus. Ei suositella ylösalaisin, varauksin pystyyn. Parhaimmillaan lattianeristeenä.

Saatavilla 1,8 m² pakkaus, hinta 99 €

 


Yhteenvetona yhdistelmämatoista:

  • Silent Coat Starttipaketti: kokeilupakkaus eri mattoja
  • STP VBT: irrallaan lattialla painovoimalla pysyvä ääni&lämpöeriste.
  • STP BOMB: lattioiden raskasmatto liimapinnalla
  • Silent Coat EXTRA MULTILAYER: lattioiden raskasmatto liimapinnalla

HEI! Joissain yhdistelmämatoissa on bitumia???

Jep, niin on. Bitumi on toimiva äänieriste pinnan massaa lisäävän vaikutuksensa vuoksi. Sen huono puoli on hankala työstettävyys ja huono pysyminen, koska se kovettuu ajan kanssa. Näissä matoissa huono pysyvyys ei haittaa. VBT matto on tarkoitettukin irralleen. Muissa taas bitumi on sidottu muiden ainesten väliin, jolloin se ei pääse lohkeilemaan tai murenemaan. MIKÄÄN näistä matoista  ei kuitenkaan sovellu katon eristämiseen eikä oikein mielellään pystypintoihinkaan. Sen verran haittaa siitä bitumista siellä seassa on.

Seuraavalla sivulla perehdytään kategoriaan MUUT TUOTTEET. Siellä on tuotteita jotka eivät varsinaisesti itse vaimenna mutta niistä on apua vaimentamisessa. Samoin aivan muuhun käyttöön tehtyjä tuotteita joita voi käyttää myös vaimentamiseen.