Butyylimatot

Mitä butyylimattoja on tarjolla?

Vaimennusmattoja

 

Butyylimattoja on tarjolla monenlaisia.


CTK Premium 1.8, 2.0, 3.0 ja 4.0

CTK Premium on kevyt ja sen liimapinta on TODELLA hyvä.

Mattoa on tarjolla neljä eri paksuutta. Vaihtoehdot ovat 1.8 mm, 2.2 mm, 3.0 mm ja 4.0 mm. Maton pinnalla on 100 µm paksu alumiinikalvo. Taipuu lämmittämättä monimuotoisiinkin pintoihin. TODELLA pitävä liimapinta. Helppo leikattava tavallisilla keittiösaksilla.

Tämä matto pisti sivustomme arvostelutaulukon uusiksi liimapinnan suhteen kun sitä testasimme. Aiemmin viiden tähden arvosanan saaneiden tähtimäärä piti tiputtaa neljään, sillä tässä matossa on vielä rajusti parempi tarttuvuus kuin aiemmin parhaiksi todetuissa.

Matto poikkeaa muista alubutyylimatoista siinä että sitä on saatavilla neljää eri paksuutta. Aiemmin ei juuri ole ollut tarjolla 3 ja 4 mm paksua puhdasta alubutyyliä ilman bitumia tai muuta lisätäytettä. Varsinkin paksummat matot ovat vaimennusteholtaan todella kovaa luokkaa ja tästä syystä esimerkiksi lattiaan erinomaisia valintoja joille ei tahdo olla tällä hetkellä haastajia.

Mattojen paino on kevyemmästä päästä paksuuteen nähden, 1.8 painaa vain 2,7 kg /m² ja paksuinkin on painoltaan vain 3,7 kg / m².

Pakkauskoot:

 • 2,96 m² ( 1.8 )
 • 2,78 m² ( 2.2 )
 • 2,22 m² ( 3.0 )
 • 1,85 m² ( 4.0 )

 

Kaikki CTK Premium vaimennusmatot löydät täältä

Tuotteiden sivuilta löydät myös tekemämme videoesittelyn tästä matosta.


STP Black Gold

STP Black Gold on Suomen suosituin vaimennusmatto. stp_black_gold_taitos

Matto on 2,3 mm paksua ja sen pinnalla on alumiinikalvo, kuten kaikissa muissakin tämän ryhmän matoissa. Taipuu lämmittämättä monimuotoisiinkin pintoihin. Pitävä liimapinta. Helppo leikattava tavallisilla keittiösaksilla.

Black Gold oli suuressa AutoSoundin vaimennusmattotestissä hinta-laatusuhteeltaan paras matto. Ja sitä se oikeasti myös on.

Kesällä 2016 Black Gold uudistui paksummalla alumiinikalvolla ja tämä uudistus paransi tuotteen vaimennustehoa entisestään. Itse tuotteen paksuus kasvoi 2,2 millistä 2,3 milliin.

Saatavilla pakkauskoko 4,5 m²

Kaikenlaiset määrät Black Gold mattoa edullisesti ja rahtivapaalla toimituksella löydät täältä!

Tuotteiden sivuilta löydät myös tekemämme videoesittelyn tästä matosta.


STP Black SilverSTP-Black-silver-bulk

Uutuustuote kesälle 2016. Ohuempi, kevyempi ja edullisempi versio Black Goldista. Samaa materiaalia mutta ohuempana. Taipuu lämmittämättä monimuotoisiinkin pintoihin. Erittäin pitävä liimapinta. Helppo leikattava tavallisilla keittiösaksilla.

Saatavilla yksi pakkauskoko. 4,5 m²

Tätä vaimennusmattoa löydät tarjoushintaan täältä!


 Silent Coatsilentcoat vaimennusmatto

Matto on 2 mm paksua ja sen pinnalla on ohut alumiinikalvo, kuten kaikissa muissakin tämän ryhmän matoissa. Taipuu lämmittämättä monimuotoisiinkin pintoihin. Pitävä liimapinta. Helppo leikattava tavallisilla keittiösaksilla.

Saatavilla kolme eri pakkauskokoa. 0,8 tai 1,95 tai 4,0 m²

 

 

Katso edulliset Bundle-tarjoukset Silent Coat matosta täältä!


Dynamat Xtreme

dynamat-xtreme-bulkParas vaimennusmatto teholtaan ja liimapinnaltaan, silti muita ohuempi. Paksuus 1,8 mm. Pinnalla on ohut alumiinikalvo, kuten kaikissa muissakin tämän ryhmän matoissa. Taipuu lämmittämättä monimuotoisiinkin pintoihin. Erittäin pitävä liimapinta. Helppo leikattava tavallisilla keittiösaksilla. Selvästi edellä mainittuja arvokkaampaa neliöhinnaltaan.

Saatavilla useita pakkauskokoja. 0,06 – 3,3 m²

 

 

Tämä tuote oli  paras AutoSound-lehden suuressa vaimennustuotteiden testissä. Ote testistä tämän sivun alalaidassa.

Dynamat Xtreme-matot löydät täältä!


Dynamat SuperLitedynamat superlite vaimennusmatto

Dynamatin kevyempi matto. Erittäin ohut, alle 1,5 mm paksu. Vaimennusteholtaan siitä huolimatta samaa luokkaa STP Silver & Silent Coat mattojen kanssa. Pinnalla on ohut alumiinikalvo, kuten kaikissa muissakin tämän ryhmän matoissa. Taipuu lämmittämättä monimuotoisiinkin pintoihin. Erittäin pitävä liimapinta. Helppo leikattava tavallisilla keittiösaksilla. Samaa hintaluokkaa kuin Dynamat Xtreme.

Saatavilla kaksi pakkauskokoa. 1,1 tai 4,4 m²

 Dynamat Superlite matot löydät täältä!


Miten valitsen MINULLE sopivan maton?

Yhteenveto helpottamaan miettimistä on alla taulukkomuodossa. Jokainen voi painottaa itse haluamallaan tavalla mitä ominaisuuksia arvostaa eniten. Kaikkia näitä tuotteita on käytetty lukuisia kertoja asentamossamme erilaisissa projekteissa ja käyttötarkoituksissa. Sen perusteella on muodostettu tällainen arvostelu. Jotta vertailussa olisi perspektiiviä, on lisätty myös bitumimatto mukaan kaavioon, vaikka sitä en suosittele kenellekään vaimennukseen. Jotta bitumi olisi vaimennusteholtaan “samalla viivalla” valittiin 4 mm bitumi. Bitumin hintahaitari tuli monien eri mattomerkkien vuoksi vaihteluvälillä. Neliöhinta laskettiin kahden edullisista hinnoistaan tunnetun Suomen suurimman autotarvikenettikaupan myymistä bitumimatoista.

Koska taulukko on iso ja näkyy kunnolla vain isoilla näytöillä, se on tässä myös kahtena kuvana mobiilikäyttäjiä varten. Kuvat voi klikata auki.

Hinta (€/m²) TEHO Liima Notkeus Paksuus Paino Elastisuus Taipuu
huoneen
lämmössä
Voi
leikata
saksilla
CTK Practic ♦♦♦♦♦  ( 23,31 ) ♦♦♦ ♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
CTK Premium 1.8 ♦♦♦♦    ( 26,67 ) ♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
CTK Premium 2.2 ♦♦♦♦    ( 28,42 ) ♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
CTK Premium 3.0 ♦♦♦♦    ( 35,59 ) ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
CTK Premium 4.0 ♦♦♦      ( 42,70 ) ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
Hinta (€/m²) TEHO Liima Notkeus Paksuus Paino Elastisuus Taipuu
huoneen
lämmössä
Voi
leikata
saksilla
STP Black Gold ♦♦♦♦♦  ( 22,00 ) ♦♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
Silent Coat ♦♦♦♦♦   ( 19,75 ) ♦♦♦ ♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
STP Black Silver ♦♦♦♦♦   ( 17,50 ) ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
Dynamat Xtreme ♦♦♦       ( 42,12 ) ♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
Dynamat SuperLite ♦♦♦      ( 49,78 ) ♦♦♦ ♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ ♦♦♦♦♦ KYLLÄ KYLLÄ
Bitumimatto ♦♦♦♦♦   (20-29) ♦♦♦ 0 0 0 EI EI

Lukuohjetta taulukon tueksi:

 • Edullinen HINTA=enemmän pisteitä
 • Hyvä vaimennusTEHO=enemmän pisteitä
 • Tarttuva LIIMApinta=enemmän pisteitä
 • NOTKEUS, mitä taipuisampaa=enemmän pisteitä
 • PAKSUUS, mitä ohuempaa=enemmän pisteitä
 • PAINO, mitä kevyempää=enemmän pisteitä
 • ELASTISUUS, mitä vähemmän kovettuu ajan kanssa=enemmän pisteitä ( selvennys=elastisempi matto pysyy paremmin kiinni pitemmällä aikavälillä, kovettuva irtoaa ennemmin tai myöhemmin )
 • TAIPUU HUONEENLÄMMÖSSÄ ( jos ei niin vaatii kuumennusta kuumailmapuhaltimella )
 • VOI LEIKATA SAKSILLA ( jos ei niin hankalampaa työstää palasia )

Ja mitä pisteet tarkoittavat: ♦♦♦♦♦=ehdotonta huippuluokkaa, ♦♦♦♦=erittäin hyvä, ♦♦♦=hyvä, ♦♦=ei kovin hyvä, ♦=heikko, 0=käyttökelvoton, EOS=ei osaa sanoa

Kommentti niille, joiden mielestä bitumimatto on ainoa oikea valinta vaimennukseen, koska se on halvempaa. Jos hinta on ainoa kriteeri, niin silloinhan asia voi ollakin niin. Bitumillakin on omat käyttökohteensa, mutta minun mielestäni se ei ole suoraan peltiin liimaaminen. Erilaisten monikerrosmattojen osana ja/tai irralleen pinnan päälle asennettavien raskasmattojen osana jne se on ihan toimivaa. Mutta ei monimuotoisiin pystyihin tai jopa ylösalaisin oleviin pintoihin suoraan liimattavana. Eikä se hintaerokaan enää niin älytön ole bitumin eduksi, varsinkaan jos halutaan yhtä hyvä vaimennusteho. Toki millistä bitumia saa halvalla, mutta sen vaimennusteho on vain pienen osan kunnollisista matoista.

Asennamme yhtä lailla muualta ostettuja laadukkaita vaimennusmattoja asentamossamme kuin meiltä ostettujakin. Samaa työtähän se asentamolle on oli matto ostettu mistä tahansa. Mutta bitumia emme suostu asiakkaiden autoon asentamaan suoraan peltipintaan tai verhoiluun liimattavana eristeenä kolmesta syystä:

 1. Sen työstäminen on niin hidasta ja työlästä, että kohtuullisellakin tuntiveloituksella bitumieristys tulee kalliimmaksi kuin oikeilla eristeillä eristäminen.
 2. Sen pysyvyydelle ei voi antaa mitään takuuta vaikka työn tekisi kuinka huolella.
 3. Sen paino ja paksuus ovat niin paljon suurempia kuin vastaavalla vaimennusteholla olevien butyylimattojen, että emme näe sen käytössä mitään mieltä.

Tässä kuvassa on AutoSound lehden suuren vaimennusmattotestin arvostelut Dynamat Xtremestä ( testin paras ), STP Silveristä ( nimellä Vibroplast, Paras Hinta-Laatu-Suhde ) ja paksusta bitumimatosta ( no comments ). Testissä oli paljon muitakin mattoja, mutta joko niiden valmistus tai Suomeen tuonti on lopetettu tällä hetkellä, joten niitä ei tässä kannata esitellä. Silent Coat mattoa ei tuolloin vielä ollut olemassa.

Testiarvostelu eri matoista

Seuraavalla sivulla paneudutaan sitten pehmytmattojen sielunelämään.

KAIKKI tällä sivulla esitellyt LAADUKKAAT VAIMENNUSTUOTTEET saat hankittua Fanatic Audion verkkokaupasta tai noudettua liikkeestämme paikan päältä.