Erilaisia vaimennustuotteita

Vaimennustuotteet

Minkälaisia vaimennustuotteita on tarjolla?

Erilaisia vaimennustuotteitaMonta erilaista tuotetta moneen eri tarkoitukseen

Kaikkien tuotteiden tarkoitus on vaimentaa ääntä ja/tai resonansseja. Erilaiset paikat autossa vaativat erilaisia tuotteita jotta päästään parhaaseen lopputulokseen. Tällä sivulla kerron, minkälaisia tuotteita on olemassa.

Ylivoimaisesti yleisimmät ja myöskin suurimman hyödyn tuovat ovat butyylipohjaiset vaimennusmatot. Niiden paksuus on 1-4 millimetriä. Ne ovat taipuisia, helppoja leikata ja liimata paikoilleen. Käytetään peltipintojen vaimentamiseen ja jossain määrin myös verhoilupaneeleiden ja bassokoteloiden vaimentamiseen. Toki käyttökohteita on vaikka mitä, talon savupiipun kolisevat pellitykset hiljenevät näillä, liesituulettimen runko ja poistoputki vaimenevat, tietokoneiden koteloita voi hiljentää, lista on loputon… Kun vain hoksaa kokeilla ja käyttää.Nämä tuotteet ovat vaimennuksen “kruununjalokivi”. Ylivoimaisesti  toimivin ja suosituin kategoria.

Seuraavana ovat pehmytmatot, ne jaetaan tässä kolmeen eri lajiin. Ensimmäisten tehtävänä on olla “iskuvaimentimina” kahden kovan pinnan välissä. Nämä ovat erittäin huokoista ainetta ja puristuvat alle kymmenesosaan vapaasta paksuudestaan. Osa näistä matoista on myös erinomaisia imemään kaikuja koteloissa. Toiset vähemmän käytetyt taas ovat paljon tiiviimpiä pehmytmattoja, telttapatjan tyyppisiä. Niitä käytetään myös jossain määrin kaikuja imemään, mutta minun mielestäni ne eivät ole oikein hyviä siinä. Nämä matot ovat erinomaisia lämpöeristeitä ja toisena hyvänä käyttökohteena ne ovat esimerkiksi laatikoiden jne pohjalla estämässä siellä irrallaan olevien tavaroiden kolinaa. Kolmantena tulevat ns. Hoodlinerit eli konepellin eristeet. Pehmytmattoa paksulla alumiinifoliolla. Eristävät ääntä ja lämpöä.

Kolmantena “pääluokkana” tulevat sitten ne vaimennusmassat. Niitä käytetään aniharvoin enää auton korien vaimentamiseen. Matot ovat kehittyneet niin paljon että ovat menneet kauan sitten massojen ohi siinä hommassa. Massat vaimentavat kyllä hyvin, mutta asennus on sotkuista. Ja vesi tekee tuhoja maalaamattoman massan kanssa pahiten juuri niissä paikoissa, missä massat olisivat parhaimmillaan muuten. Eli autossa olevien koteloiden sisällä, paikoissa joita on hankalampi vaimentaa matolla. Massoille yksi hyvä käyttökohde ovat esimerkiksi subwooferkotelot. Kotelon sisälle voi massaa ruiskuttaa huoletta ja siellä se toimii hyvin.

Näiden lisäksi on erilaisia “yhdistelmämattoja” joissa on esimerkiksi butyylikerros, pehmytmattokerros ja vaikka vielä raskasmattokerros. Tehokkaita vaimentamaan, mutta kovin paksuille ja raskaille matoille ei kovin monessa autossa ole paikkaa mihin niitä olisi helppoa käyttää. Nämä voidaan luokitella “hardcore-vaimentajien” tuotteiksi.

Kertaus eri tuotelajeista:

  1. Butyylikumimatot
  2. Pehmytmatot ( huokoiset, tiiviit ja hoodlinerit )
  3. Massat
  4. Yhdistelmämatot

Mitäs eroa on eri valmistajien tuotteilla?

Ja sitten se yksi tärkeä juttu joka pätee niin näissä kuin missä tahansa muussakin asiassa. On olemassa valmistajia joille LAATU on pääasia. Sitten niitä jotka pyrkivät hyvään hinta-laatusuhteeseen. Valitettavasti myös niitä jotka vain koittavat äkkiä kerätä  rahaa tehden halpaa p**kaa. Vaikka tämä on lyhytnäköistä, se ei haittaa sillä aikomus ei ole pitkään alalla ollakaan vaan kääräistä nopeat voitot. Tehdään tuotetta joka on äkkiseltään samannäköistä ja samankaltaista. Korvataan arvokkaampi öljy valmistusaineissa paljon halvemmalla hiilellä ( mustaahan sekin on? ) joka on ominaisuuksiltaan näissä tuotteissa täysin turha, mutta halpa täyteaine, käytetään huonoja liimoja, jne jne.

Koska tämä sivusto on alalla työskentelevän ja siitä elantonsa saavan henkilön tekemä, niistä huonoista tuotteista ei puhuta nimillä. Minun mielestäni se ei hyödytä mitään. Esittelemme ne toimivat ja oikeasti hyväksi todetut tuotteet ja jätämme loput muille.

Miettimisen aihetta

Arvaan, että osa lukijoista miettii tällä hetkellä kuta kuinkin tällaisia asioita: “Joopa joo, nyt se kehuu vaan niitä tuotteita mitä itse myy, sellaisia ne kauppiaat on.” Ja arvatkaas mitä? Olette aika lähellä totuutta, homma menee vaan toisin päin: Myymme vain niitä mitä voimme kehua. Olemme valinneet myyntiin vain ne tuotteet jotka olemme todenneet hyviksi.

Monia muitakin vaimennustuotteita on kokeiltavanamme käynyt. P**koiksi todettu, tai laatuunsa nähden ylihintaisiksi. Meillä ei ole varaa niitä myydä, sillä haluamme tehdä tätä työtä vielä seuraatkin 20 vuotta. Fanatic Audio on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista autohifin myyjistä. Markkinoilla ei ole yhtään vaimennustuotetta jota emme saisi myyntiin jos haluaisimme. Tällä hetkellä meidän mielestämme meillä on valikoimassa ne vaimennustuotteet joita kannattaa asiakkaan hankkia. Kokeiltu on monia muitakin…. Jos uusia hyviä tuotteita tulee niin sitten katsotaan asiaa toki uudestaan 🙂

Tiedoksi niille, jotka nyt viisastelevat että laatutavarassa on hirveästi “ilmaa hinnassa”. Uskokaa tai älkää, mutta nimenomaan “halpistavarassa” on vastoin kuvitelmia lähes aina suurin myyntikate. Alalla millä tahansa. Paljon suurempi kuin laadukkaassa merkkituotteessa. Koska p**kaa voi tehdä niin monta kertaa halvemmalla kuin kunnollista, ovat katteet moninkertaisia vaikka sitä myytäisiin puoleen hintaan. Jos haluaisimme nopeasti tienata vaimennuksella, tilaisimme Kiinasta hiilitäytteistä “vaimennusmattoa” fanaticaudio-logolla varustettuna. Vaikka möisimme sen puoleen hintaan siitä mitä nyt asiallinen matto maksaa, saisimme silti moninkertaisen katteen. Tätä meillä ei kuitenkaan ole varaa tehdä, sillä aiomme olla yksi Suomen johtavista autohifiliikkeistä vielä seuraavankin kahdenkymmenen vuoden kuluttua 🙂

Näitä asioita pohtiville tässä vielä lisäkysymys:

  • Mainostamme vuosittain lehdissä jne todella vähän. Silti olemme olleet olemassa jo vuodesta 1999 alkaen. Olemme yksi Suomen vanhimmista ja nykyään myös yksi Suomen suurimmista autohifiliikkeistä. Luotamme siihen, että paras mainos meille on tyytyväinen asiakas. Olisiko tilanne tämä  jos emme valitsisi myyntiin niitä HYVIÄ tuotteita?

Se siitä aiheesta. Nyt on kerrottu syvimmät salaisuudet kaupallisesta puolesta. Sitten ei muuta kuin tutkimaan mitä tuotteita valikoimiimme kuuluu, valikosta  VAIMENNUSTUOTTEET-osion alavalikot auki ja tutustumaan!