Vaimennusmassa autokäyttöön

Massat

Massat auton vaimennukseen

Vaimennusmassa autokäyttöönMassat olivat ennen suositumpia kuin matot

Vajaat kymmenen vuotta sitten autojen vaimennus tehtiin useimmiten massoilla. Erilaisia massoja oli markkinoilla useita. Legendaarisimpia olivat NoiseKillerin massat ja Väkevä Vähä-Ääninen. Luit aivan oikein, tuo jälkimmäinen oli nimeltään niin Kalevala-luokkaa että se oli suomalaista. Suomessa tehtiin yhtä ylivoimaisesti maailman parhaista massoista joka eristi ääntä hyvin eikä oikein imenyt vettäkään. Hintakin oli kohtuullinen, mutta erinäisten yhteensattumien vuoksi tuota massaa ei ole valmistettu enää moneen vuoteen. Harmillista, sillä se olisi toimiva massa edelleen. NoiseKilleriä on viime vuosina näkynyt purkkien kyljessä nimenä, mutta tuote on ollut ainakin AutoSound-lehden tekemän testin mukaan pelkkää kuraa eikä sitä massaa mitä se joskus kauan sitten oli. Joitain asiallisen laatuisia massoja käyttävät esimerkiksi junavaunutehtaat Suomessa. Valitettavasti näitä tuotteita ei myydä kuluttajakäyttöön.

Ei ole runsaudenpulaa

Massojen pieni tarjonta ja niiden mattoja hankalampi käyttö selittänee pitkälti sen miksi niitä ei enää käytetä kuin promilleluokassa asennuksia. Tästä syystä massaa on meillä käytössä ja myynnissä tasan yhtä versiota. Paria muuta on markkinoilla, mutta hinta-laatusuhde on tästä kaukana joten emme pidä järkevänä niiden lisäämistä valikoimaamme.

Tämä massa on Braxin Xvibration. Hyvä äänieristysmassa jossa on yksi mukava ominaisuus. Massa on lasikuituvahvistettua. Se ei lohkeile niin helposti kuin muut massat. Voit levittää kerralla paksumman kerroksen ilman pelkoa lohkeamisesta. Mutta suosittelen pysymään 1,5 mm kerroksissa ihan varmuuden vuoksi.

Mihin massa soveltuu ja mihin ei?

Kuten aiemmin on moneen kertaan jo sanottu, en suosittele useimmissa tapauksissa auton vaimennusta massalla. Syy on selvitetty jo aiemmin näilä sivuilla. Mutta esimerkiksi subbarikoteloon se on erittäin sopivaa tavaraa. Samoin kaikkiin irtonaisiin osiin, jotka voidaan massata auton ulkopuolella ilman pelkoa auton sotkemisesta.  Ovipaneeleihin toimii kun vaan suojaa massakerroksen maalilla. Samoin muihinkin irtopaneeleihin.

Massan parhaita puolia on se, että voit hioa pinnan haluamaasi sileyteen ja maalata sen. Näin saat joissain tapauksissa vaimennettua vaikka pintapuolelta osia ja sitä ei taitavan tekijän jäljiltä juurikaan edes huomaa.

Vinkki tietokoneen kotelon vaimentajille: Massatkaa haluamallanne kuviotelalla kotelo ja maalatkaa haluamallanne värillä.

Tästä sivusta ei väsätä taulukoita vaan siirrytään seuraavaksi katsomaan YHDISTELMÄMATTOJA